Aktuális

Június 14. péntek, 19 óra  – Fénytemplom Közösségi Tér (1092 Budapest, Erkel u. 20.)

Szeretettel várunk június 14-én péntek esete 19 órakor egy kelta zenei estére, ahol szeretnénk téged is bevonni az ír/skót népzene szépségeibe, dallamosságába, líraiságába, vidámságába, ritmusosságába, sokszínűségébe.

Milyen felkéréseket vállal az Island zenekar?

 

Repertoárunk igen változatos, ezért a legkülönfélébb rendezvényeken, és helyszíneken volt alkalmunk már ír népzenét játszani. Játszottunk fesztiváli színpadokon, pubokban, táncoltak a zenénkre lakodalomban, kísértünk nászmenetet, kipróbáltuk az utcazenélést, muzsikáltunk tóparton és futóversenyen is. A különböző felkéréseknek mindig maximálisan eleget teszünk az alkalomhoz illő zenékkel, dalokkal.
A különféle kelta eredetű dallamokat fuvola, hegedű, gitár, bodhran (egyfenekű ír kézidob) kísérettel szólaltatjuk meg. A zenei hangzás fokozásaként, néhány számnál kiegészítő ritmushangszert is használunk: shakert, csörgőkarikát, cabasat.
Közismert és kevésbé ismert ír/skót dalokat, kocsmadalokat és hangszeres táncdallamokat reeleket, jigeket, polkákat és hornpipe-okat játszunk. Hívj minket és mondd el, hogy milyen alkalomra és milyen típusú ír népzenét játsszunk!