Aktuális

Decemberi műsorajánló Művelődési Házak részére:

Szeretettel ajánljuk „Kelta advent” műsorunkat, melyben kelta eredetű, ír/skót karácsonyi dalok, illetve az adventi időszakhoz hangulatában illő többszólamú dallamok hallhatóak. A műsort ír mese, és néhány vidám ír karácsonyi dal magyar, verses fordítása színesíti. A műsor időtartama: kb.90 perc

Milyen felkéréseket vállal az Island zenekar?

 

Repertoárunk igen változatos, ezért a legkülönfélébb rendezvényeken, és helyszíneken volt alkalmunk már ír népzenét játszani. Játszottunk fesztiváli színpadokon, pubokban, táncoltak a zenénkre lakodalomban, kísértünk nászmenetet, kipróbáltuk az utcazenélést, muzsikáltunk tóparton és futóversenyen is. A különböző felkéréseknek mindig maximálisan eleget teszünk az alkalomhoz illő zenékkel, dalokkal.
A különféle kelta eredetű dallamokat fuvola, hegedű, gitár, bodhran (egyfenekű ír kézidob) kísérettel szólaltatjuk meg. A zenei hangzás fokozásaként, néhány számnál kiegészítő ritmushangszert is használunk: shakert, csörgőkarikát, cabasat.
Közismert és kevésbé ismert ír/skót dalokat, kocsmadalokat és hangszeres táncdallamokat reeleket, jigeket, polkákat és hornpipe-okat játszunk. Hívj minket és mondd el, hogy milyen alkalomra és milyen típusú ír népzenét játsszunk!